Σύνδεσμος χορού

Ποιός είναι ο Σύνδεσμος Χορού;

Οι ομάδες Amorphy, Lemurius, Φora etc, Νταλίκα και  Πρόσχημα ενώνουν τις δυνάμεις τους, κάνουν πράξη της ιδέα της συλλογικότητας, συνδιαλέγονται και ανταλλάσουν ιδέες και πόρους.

Ο σύνδεσμος συσπειρώνει τις πέντε ομάδες επιδιώκωντας να διερευνήσει μέσα από την πράξη το συλλογικό αυτό μοντέλο στο σύγχρονο ελληνικό χορευτικό πλαίσιο.

Απώτερος όμως σκοπός του συνδέσμου είναι να αναπτύξει την ιδέα ενός ελληνικού δικτύου χορού, με βάση τις αρχές που διερευνά μέσω του συνδέσμου. Ενός δικτύου που θα δημιουργήσει την αίσθηση της κοινότητας για τους ανθρώπους του ευρύτερου χώρου του χορού και των παραστατικών τεχνών. Ενός δικτύου που θα οδηγήσει σε δράσεις συλλογικού χαρακτήρα, προγράμματα καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ευκαιρίες διαλόγου και άλλα…

Χαρακτηριστικό του έργου των ομάδων του συνδέσμου είναι η πολυμορφία και γι’αυτό η αισθητική κατεύθυνση και το χορογραφικό ύφος της κάθε ομάδας διαφέρουν σημαντικά. Αυτό όμως που τις ενώνει σε καλλιτεχνικό επίπεδο είναι η έρευνα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργικής τους διαδικασίας.

Είτε λοιπόν δοκιμάζουν τα όρια της σωματικής εκφραστικότητας, είτε πειραματίζονται με νέα τεχνολογικά μέσα, είτε καταπιάνονται με την ερμηνεία σύγχρονων φαινομένων, αυτό που τις φέρνει κοντά είναι η διάθεσή τους να στοχαστούν από κοινού και να δράσουν για την ανάπτυξη της τέχνης του χορού στη χώρα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο site του συνδέσμου:

www.syndesmoschorou.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s