Προσωπικά

normandyGUNS! GUNS! GUNS!: Τα ναυάγια του 20ου αιώνα – 11/03/2013.

 

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να δείτε την εκπομπή ‘Παρασκήνιο’ με θέμα την παράσταση ‘Guns! Guns! Guns!’ των Blitz στην οποία είχα την τύχη να παίξω. Τα γυρίσματα έγιναν το Νοέμβριο στη Χάβρη και συνδυάζονται με αρχειακό υλικό από σημαντικά γεγονότα του 20ου αιώνα καθώς και με μια συνέντευξη του Mark Mazower. Η σκηνοθεσία είναι του Σύλλα Τζουμέρκα.
Καλή διασκέδαση!

Περισσότερες πληροφορίες:

GUNS! GUNS! GUNS! Τα ναυάγια του 20ού αιώνα
ένα ‘Παρασκήνιο΄ του Σύλλα Τζουμέρκα
με τους Blitz και τον Mark Mazower
διεύθυνση φωτογραφίας: Παντελής Μαντζανάς
μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου
συμμετέχουν: Γιώργος Βαλαής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Ιπποκράτης Δελβερούδης, Βαγγελής Ζλατίντσης, Μέντη Μέγα, Βάσια Ατταριάν, κ.α.
παραγωγή; ΕΡΤ, Cinetic 2013
πρώτη προβολή: ΕΤ1, Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 21.00
Με αφορμή το ανέβασμα της παράστασης «Guns! Guns! Guns!» από την ομάδα blitz στη Χάβρη της Γαλλίας, μιας παράστασης-ρέκβιεμ στα αξιακά συστήματα του 20ού αιώνα — ευρευνούμε ποια είναι η κληρονομιά του προηγούμενου αιώνα στο σήμερα και τι έχει απομείνει από αυτή: οι πόλεις, οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και ο τρόμος ενός τρίτου, τα ναυάγια των συστημάτων κοινωνικής συγκρότησης, τα οράματα και οι φαντασιώσεις, η βία, τα media, η δύναμη και η ιδιοσυγκρασία του μηνύματος που απευθύνεται σε μεγάλα πλήθη.
Με γυρίσματα στη Χάβρη, τη Νορμανδία, το Παρίσι και την Αθήνα, αρχειακό υλικό και αποσπάσματα από την παράσταση, το Παρασκήνιο ακολουθεί τους blitz στη Γαλλία, ψάχνει μαζί τους στα ερείπια του εικοστού αιώνα, και μιλά με τον ιστορικό και συγγραφέα Mark Mazower για την ιστοριογραφία και τον κόσμο τότε και σήμερα.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s